فتح خون، شهید مرتضی آوینی
معرفی:
ماجرای کربلا و آن چه بر اهل بیت گذشت، فقط برای گذشته ای دور است که با آن اشک بریزیم و آلام خود را التیام بخشیم، یا برای آن است که در امروز و اینجای خود، کربلایمان را پیدا کنیم و خود را محک بزنیم؟
“فتح خون” به زيبايي و شیوایی، واقعه كربلا و چرايي آن را توضيح داده است. نویسنده برای بیان مقصود، روایات را به دقت کنار یکدیگر چیده است. شهيد آويني با قلم قوي خود، بينابين اين روايات، سوالات و جملاتي را عنوان مي كند، كه ذهن خواننده را به شدت به چالش مي كشد. خواندن این کتاب، می تواند به سوالات ذهنی مخاطب در مورد امام حسین و واقعه کربلا پاسخ دهد. با خواندن این کتاب، می توانیم خود را در کربلا ببینیم و محک بزنیم و اشکمان سرازیر شود.
“فتح خون” نوشته شهید سید مرتضی آوینی، کتابی است مشتمل بر ده مقاله، که در ۱۳۴ صفحه تنظیم و انتشارات واحه، هشتمین سری چاپ آن را در شهریور ۱۳۹۵ روانه بازار کتاب کرده است.
ناتمام ماندن کتاب فتح خون و شهادت نویسنده، تحلیل خاصی در پی داشت: گویا عمق پیام کتاب چیزی نبود که از دریچهی برگهای کاغذی به مخاطب برسد.
بلکه خون شهید پیام را رساند و جاودانه کرد.
توصیف واقعه کربلا به قلم شهید آوینی، یک روایت صرفا تاریخی نیست.
که تاریخ را نویسندگان بسیاری نوشتهاند!
بلکه راوی، قلم و احساس را به تمام و کمال درخدمت گرفته، تا اثری کاملا متمایز و بیبدیل به جای بگذارد.
از یک سو مستندات تاریخی را روایت میکند و از سوی دیگر نگاهی تحلیلی دقیق و در عین حال ادبی بر آن دارد.
آن هم از جنس تلنگر.
تفاوت این دو قلم در کنار یکدیگر که از پس هر روایت آمده است، کشش نوشتار را افزون کرده است.
متن کتاب اگر در به کار بردن کلمات جدید و کم کاربرد، امتناعی ندارد؛ لیکن از خوانش متعارفی بهره برده است.
استفاده از پیامهای قرآن، نهج البلاغه و کلمات معصومین نه تنها موجب قوام و اصالت معنایی آن شده؛ بلکه بر زیبایی ادبی و هنری نوشته نیز افزوده است.
در این کتاب سعی شده اسامی افراد که در تاریخ مستند شدهاند، یک به یک به کار رود؛ لیکن حجمِ کمِ کتاب، گنجایش این تعداد اسامی را ندارد.
والسلام علیکم و رحمه الله….